ON-IT is ook zeer bekwaam in het realiseren van projecten.
Dit kunnen diverse systemen zijn van netwerken tot server’s en van een document-work-flow tot branche specifieke software.

Om de behoefte in kaart te kunnen brengen en om goede management over het project te kunnen houden word er veelal naar gelang de grootte van het project met een 6 fase systeem gewerkt.Hieronder een kleine uitleg hoe een 6 fase systeem ongeveer werkt.

Initiatiefase

In deze fase word het idee onderzocht, is het mogelijk beoogde resultaat wel haalbaar? ook word er onderzocht welke eventuele externe partijen er aan moeten sluiten.

Definitiefase

Na goedkeuring op de eerste fase word de definitiefase gestart, hier word zo goed mogelijk bepaald aan welke eisen en wensen het eindproduct moet voldoen, deze worden vastgesteld en zullen als peilers voor het algehele project dienen. 

Ontwerpfase

In de ontwerpfase worden enkele systemen getest enof gebouwd om te kunnen testen of de peilers zoals deze in de definitiefase gesteld zijn ook daadwerkelijk toegepast kunnen worden.

Voorbereidingsfase

In de voorbereidingsfase worden alle betrokkene van het project bijeengeroepen om een planning te kunnen maken van realisatie.
Hier worden de laatste details doorgenomen en een draaiboek gemaakt met startdatum van de volgende fase.

Realisatiefase

In deze fase word het project daadwerkelijk afgeleverd, alle betrokken partijen zullen hun deel afwerken en opleveren, in deze fase van het project zal er voor de klant binnen korte tijd het een en ander snel zichtbaar worden.

Implementatiefase

Ook wel oplevering’s fase genoemd, hier word het project overhandigd aan de klant, hier kan nog een stukje nazorg geleverd worden hoe om te gaan met het geleverde product en eventuele trainen gegeven worden aan eindgebruikers.

Het is natuurlijk niet altijd nodig om een Fase systeem te gebruiken, dit hangt af van de grote van het project en de complexiteit die het met zich mee kan brengen.


Heeft u vragen of opmerkingen of heeft u een idee neem dan contact met ON-IT op, wij denken graag met u mee.