IT speelt een essentiële rol bij de productiviteit van werknemers in veel sectoren. Wanneer de werking van hardware hapert of software niet werkt zoals verwacht, lukt het werknemers niet af te krijgen wat ze zich hadden voorgenomen om af te krijgen.
Deze week laten we zien wat de meest voorkomende IT ergernissen zijn op de werkvloer.

ON-IT kan uw onderneming in deze en meer vraagstukken ondersteunen.

  1. Updates.
    Updates zijn noodzakelijk om de software van een computer bij te werken, hierdoor wordt de computer bijgewerkt naar de meest recente versie. Voor velen zal er bij updates gedacht worden aan een irritante pop-up die snel weg geklikt wordt en lang wachten voordat je verder kunt met de dagelijkse werkzaamheden. Men staat er niet altijd bij stil dat het gevaarlijk is om updates niet uit te voeren. Onder andere virussen, kwetsbaarheid voor hackers en vertraging van de systemen zijn hiervan het gevolg.
  2. Printer print niet.
    Hoewel een printer een apparaat is dat veelal door de leverancier onderhouden moet worden, heeft het op sommige vlakken wel degelijk met ICT te maken. Bijvoorbeeld de draadloze verbinding die printers hebben met computers. Vaak hebben computers meerdere printers aan zich gekoppeld en dat kan verbindingsproblemen opleveren. Dit zorgt er vervolgens voor dat er niets uit de printer komt rollen. Medewerkers proberen het probleem vaak zelf op te lossen, dit kost hen vaak veel tijd gezien het ontbreken van de benodigde kennis.
  3. Trage computer en\of server.
    Een probleem waar veel oorzaken aan ten grondslag kunnen liggen. Na gelang van tijd raakt een computer op, de hard- of software is verouderd en intussen er is veel veranderd op ICT gebied. Veroudering kan een oorzaak zijn van de vertraging. Een andere mogelijke oorzaak is malware, de verzamelnaam voor adware en spyware. Dit zijn wormen en virussen, programma’s die op de achtergrond actief zijn. Andere oorzaken kunnen overbodige software, een te volle schijf die opschoning nodig heeft of te weinig geheugen zijn. Een ICT’er kan de oorzaak vinden en met een passende oplossing komen, waardoor de levensduur van de apparaten verlengd wordt en de computer sneller is.
  4. Geen of slechte internet of wifi.
    Traag internet, misschien wel een van de irritantste dingen die je kunt hebben als je aan het werk bent. In veel gevallen zijn het meerdere wifi routers welke elkaar in de weg zitten, een professionalisering van het wifi netwerk kan dan een oplossing bieden, soms word er ook simpelweg gewoon heel veel data verbruikt hierdoor word het internet voor anderen als langzaam ervaren.
    Dit is middels gespecialiseerde hard en software goed te meten.
  5. Bestanden kwijt.
    Gegevens en bestanden die kwijt zijn, een tegenslag voor de persoon in kwestie en het bedrijf. Gelukkig is het voor een ICT’er vaak een probleem dat hij snel kan verhelpen. De bestanden zijn bijvoorbeeld na een update ineens niet meer geregistreerd en kunnen overschreden worden. Snel en professioneel handelen is in dit geval de sleutel tot het succesvol terughalen van de bestanden. Een tip van ons, maak voordat je gaat updaten altijd een back-up.
  6. Telefoon werkt niet.
    Hoewel er veel voordelen aan digitaal telefoneren zit, komt het wel eens voor dat er problemen ontstaan met bellen of gebeld worden. De meeste problemen met internettelefonie worden veroorzaakt door problemen met de internetverbinding, netwerkapparatuur of IP-apparatuur . Het niet kunnen telefoneren is een kostbaar probleem maar kan veelal zeer snel worden verholpen
  7. Niet kunnen inloggen.
    Het is een van de meest voorkomende problemen en ook een probleem dat veel tijd kost. Niets is zo vervelend als wanneer je op tijd op je werk bent en uiteindelijk een kwartier later pas kunt beginnen. Vaak kan dit zelfs op afstand worden verholpen door het opnieuw inloggen van de medewerker op de juiste server. Ook kan het verdelen van medewerkers op verschillende servers/schijven hierbij helpen.
  8. Antivirus \ Antimallware
    Antivirus programma’s zijn, zeker anno 2022, ontzettend belangrijk om de digitale omgeving zo veilig mogelijk te houden. Maar een antivirus systeem moet bijgehouden worden, updates moeten worden uitgevoerd en dat is iets dat menig medewerker weg klikt. Dit soort systemen moeten waterdicht zijn om zorg te kunnen dragen dat er geen data-lek vormt of persoonlijke gegevens van klanten op straat komen te liggen. Helaas komt dit steeds vaker voor. Het probleem van virusscanners en updates kan worden voorkomen door een professional aan te stellen die hier de verantwoordelijkheid voor draagt en er frequent naar kijkt.
  9. Back-ups.
    Een defecte harde schijf, een besturingssysteem dat niet meer wil opstarten of een simpele kop koffie over een systeem. Vroeg of laat word je getroffen door een “ramp” waardoor er verlies van data is.
    De tijd en kosten om bij het verlies van gegevens weer up en running te komen zijn hoog. Zelfs zo hoog dat een studie van de University of Texas aantoonde dat 43% van de bedrijven, die worden getroffen door een groot dataverlies, voorgoed hun deuren sluit.
    Een goede, met regelmaat geteste back-up is van belang.
  10. Nieuwe werkplek.
    Veel bedrijven werken in hun eigen omgeving, deze software moet op nieuwe werkplekken geïnstalleerd worden. Dit is een uitgelezen taak voor een ICT’er. Hierbij moet ook rekening gehouden worden met een telefoon (VoIP), de juiste bekabeling en de overige software die geïnstalleerd moet worden.

Mocht u aan de hand van dit artikel met vragen blijven zitten aarzel dan niet en neem contact op met ON-IT.
https://on-it.net/contact/

Categories:

Tags: